Nieuws


  

 

zondag 10 september 2023

Jan Timmer Markt

Vandaag 10 september was er in Kimswerd de Jan Timmer markt. Dit was onderdeel van Gouden Land Dorp een dorpsfestival. Het boerenleven staat centraal met als thema ‘Jan Timmer, boer met visie’. Deze Kimswerder landman leefde 100 jaar geleden en … Lees verder »

woensdag 24 mei 2023

Nazorg update

24 mei een mooi moment om een update te geven over het nazorgseizoen.  Het is tot nu toe een relatief nat en koud voorjaar. Voor de vogels ideaal, er worden dan ook al grootte kuikens gesignaleerd. Dit is in vergelijking … Lees verder »

dinsdag 4 april 2023

Start van de nazorg

Als de kievit dan ergens in maart in de lucht begint te wenden, keren en duikelen is het voor de echte liefhebbers opletten geblazen. Als een geregistreerde vrijwilliger het eerste kievitsei van de provincie of gemeente vindt, is dit een … Lees verder »

maandag 20 maart 2023

Eerste Kievitsei van de gemeente Harlingen

20 maart om 6:45 werd het eerste kievitsei in de gemeente Harlingen gevonden door ons bestuurslid Sjoerd Atze de Jong. Harlingen is een gemeente waar wel vaker het eerste kievitsei van de gemeente als laatste gevonden word. Veel liefhebbers vanuit … Lees verder »

dinsdag 7 maart 2023

Algemene Ledenvergadering

Op 21 maart is onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. Alweer voor de 59ste keer, dit betekend dat wij volgend jaar alweer 60 jaar bestaan. Wij kijken tijdens de vergadering terug op het jaar 2022 en natuurlijk vooruit op het seizoen 2023. … Lees verder »