Nieuws


  

 

woensdag 15 mei 2024

Bijzonder vondsten

15 mei tijd voor een tussenstand. De afgelopen maanden zijn onze vrijwillige nazorgers druk bezig geweest met de bescherming van de nesten van weidevogels. Mede dankzij de inzet van onze weidevogeldrone hebben wij al veel nesten gevonden en gemarkeerd. Ondanks … Lees verder »

donderdag 11 april 2024

Eerste Kievitsei van Harlingen

Twee weken na de vondst van het eerste kievitsei in Fryslân kwam de melding binnen voor het eerste ei van de gemeente Harlingen. Frans Bauke de Vries had maandag dit spantsje al op het oog. Hijke en sijke (man en … Lees verder »

dinsdag 27 februari 2024

Jaarvergadering

Nu de eerst kieviten al weer hun plekje opzoeken is het weer tijd voor onze jaarlijks jaarvergadering. Tijdens de vergadering kijken we ook vooruit op onze nazorg. Hierbij wordt u uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering 2024 van de Vogelwacht Harlingen-Kimswerd. … Lees verder »

maandag 5 februari 2024

Nestkasten 2023

Een jaar na het succesvol ophangen van 22 nestkasten in Kimswerd en Pingjum, blikt we tevreden terug met Sjoerd Atze de Jong. Bij de recente monitoring is gebleken dat, het aantal bezette nestkasten gelijk gebleven is. Dit jaar is het … Lees verder »

dinsdag 30 januari 2024

Weidevogeldrone

Na de succesvolle inzet van de weidevogeldrone 2 jaar terug zijn we als vogelwacht meer dan ooit overtuigd van de meerwaarde die dit geavanceerde hulpmiddel biedt voor een effectievere bescherming van onze weidevogels, met name de grutto en tureluur. Op … Lees verder »